Restaurace

Vzhledem k nepříznivému epidemiologickému vývoji nemoci COVID 19 jsme se rozhodli pro ročník Hotel roku 2021 kategorii Restaurace Hotel roku pozastavit.
„Zdůvodňovat, proč letos nebudeme vyhlašovat nejlepší hotelové restaurace v rámci Czech Hotel Awards, je asi zbytečné a z důvodů všem známým asi jasné. Nicméně i právě tato složitá doba ukázala, že právě nadstandartní kuchyně, která táhne zákazníky, může být něčím, co hotel nepotápí, ale naopak drží nad vodou. Budeme doufat, že během roku 2021 tahle velká voda postupně zmizí, že se z českého trhu neztratí moc dobrých hráčů a že vám zase brzy zveřejníme náš žebříček.“
Lukáš Hejlík, mentor a porotce kategorie Restaurace Hotel roku

Kategorie Hotel roku Restaurace je platformou, která pomůže zviditelnit ty hotely, v jejichž restauracích srdce labužníka zaplesá. Lukáš Hejlík nominuje v každém kraji až tři hotelové restaurace, které nejsou pouze doprovodným programem, ale hrají skutečně první housle. V každém kraji pak Lukáš vybere jednu hotelovou restauraci, která skutečně udává směr a zasluhuje si získat to nejvyšší ocenění.

Lukáš Hejlík

Lukáš Hejlík je neustále na cestách se svým divadelním projektem. Už šest let přináší na facebookový profil Gastromapa Lukáše Hejlíka jeden tip, kam vyrazit na dobré jídlo, kafe nebo sladké. Gastromapa samotná pak funguje v aplikaci, kterou si stáhlo 115.000 lidí. Jeho knihy 365 se prodalo 30.000 ks, ukazuje v ní svých nejoblíbenějších 365 podniků z celého Česka.

„Bylo ve výsledku těžké nominační výběr utřídit, protože je spousta hotelových restaurací, kde kuchařské týmy odvádí dokonalou práci, nicméně pořád hrají takové smutné druhé housle. Když hosté vědí, kde se dobře najedí, vysloveně se tam těší a výběr hotelu je tedy podřízen jeho úžasné restauraci. Těch příkladů v konečném důsledku není moc, jakkoliv jich přibývá,“ říká Lukáš Hejlík.

Do výběru Lukáše Hejlíka v kategorii Hotel roku Restaurace, se tedy dostávají hotelové restaurace natolik vyhlášené, že jsou často samotným cílem hostů. Bez okolků řečeno, jde o takové restaurace, kam hosté jedou především kvůli kuchyni, která prostě stojí za návštěvu. Nominované restaurace jsou natolik originální, než aby byly jen doplňkovou, jakkoliv skvěle odvedenou, službou hotelu.

Jste zvědaví, o které hotely jde?

Jihomoravský kraj

Jihočeský kraj

Karlovarský kraj

Pardubický kraj

Praha

Olomoucký kraj

Moravskoslezský kraj

Zlínský kraj

Středočeský kraj

Liberecký kraj

Plzeňský kraj

Královehradecký kraj

Ústecký kraj

Kraj Vysočina