Restaurace
Kategorie Hotel roku Restaurace je platformou, která pomůže zviditelnit ty hotely, v jejichž restauracích srdce labužníka zaplesá. Lukáš Hejlík nominuje v každém kraji až tři hotelové restaurace, které nejsou pouze doprovodným programem, ale hrají skutečně první housle. V každém kraji pak Lukáš vybere jednu hotelovou restauraci, která skutečně udává směr a zasluhuje si získat to nejvyšší ocenění.
Lukáš Hejlík
Lukáš Hejlík je neustále na cestách se svým divadelním projektem. Už šest let přináší na facebookový profil Gastromapa Lukáše Hejlíka jeden tip, kam vyrazit na dobré jídlo, kafe nebo sladké. Gastromapa samotná pak funguje v aplikaci, kterou si stáhlo 115.000 lidí. Jeho knihy 365 se prodalo 30.000 ks, ukazuje v ní svých nejoblíbenějších 365 podniků z celého Česka.
„Bylo ve výsledku těžké nominační výběr utřídit, protože je spousta hotelových restaurací, kde kuchařské týmy odvádí dokonalou práci, nicméně pořád hrají takové smutné druhé housle. Když hosté vědí, kde se dobře najedí, vysloveně se tam těší a výběr hotelu je tedy podřízen jeho úžasné restauraci. Těch příkladů v konečném důsledku není moc, jakkoliv jich přibývá,“ říká Lukáš Hejlík.
Do výběru Lukáše Hejlíka v kategorii Hotel roku Restaurace, se tedy dostávají hotelové restaurace natolik vyhlášené, že jsou často samotným cílem hostů. Bez okolků řečeno, jde o takové restaurace, kam hosté jedou především kvůli kuchyni, která prostě stojí za návštěvu. Nominované restaurace jsou natolik originální, než aby byly jen doplňkovou, jakkoliv skvěle odvedenou, službou hotelu.
Jste zvědaví, o které hotely jde?
Jihomoravský kraj
Jihočeský kraj
Karlovarský kraj
Pardubický kraj
Praha
Olomoucký kraj
Moravskoslezský kraj
Zlínský kraj
Středočeský kraj
Liberecký kraj
Plzeňský kraj
Královehradecký kraj
Ústecký kraj
Kraj Vysočina